Historie van de North Side Custom Club

Het ontstaan van deze club is in de begin jaren negentig begonnen. Om precies te zijn juni 1990. In het begin werden alleen meetings bezocht van andere clubs. Het idee om zelf een meeting te organiseren was al gauw geboren. Maar de wetenschap van: “hoe zo iets moest worden aangepakt” was er niet. Er is dan ook eerst een meeting georganiseerd met de "Big City Rollers". Het was zelfs zo dat de 2 vrienden die dit alles zijn begonnen, de eerste Custom Run zelf financierden. Later werd er een derde, vierde en vijfde persoon gevraagd. Zo werd er een bestuur opgericht dat bestond uit 5 man. Door deze vijf man is de NSCC van de grond getrokken. Na drie jaar waren we één van de grootste Custom Clubs van Nederland.

historyEr is namelijk op een gegeven moment ook een clubblad uitgegeven, wat leuk was om te doen. Tegenwoordig heb je een computer+scanner en kleurenprinter waar je leuke dingen mee kan maken. Wij waren gedwongen dit in de begin periode anders te doen! Veel kopiëren, knippen en plakkentraditie was dan ook, met al ons kopie, knip en plakwerk, de eerste zaterdag van de maand naar een winkel af te reizen waar we de benodigde grafische machines konden benutten. Het maken van het clubblad nam meestal de hele zaterdag middag in beslag.

 

eerste meeting 1990 website

 

Terug naar de club: het oprichten van een club gaat natuurlijk niet zomaar, we wilden leden hebben, dus een stichting was onmogelijk. Een Club moet statuten hebben een bestuur, inschrijven bij de Kamer van Koophandel, officieel op papier zetten bij een notaris enz. In de begin jaren werd dan ook veel gedaan waarvan we onwetend waren, maar 1 maal fout gedaan, gebeurde daarna geen 2e keer, we leerden snel.

Inmiddels is er een nieuw bestuur en zij organiseren enkele evenementen per jaar. De grootste meeting die de NSCC organiseert is de North Side Custom Run. Elk jaar wordt het steeds drukker en gezelliger. Het seizoen wordt afgesloten met een gezellige meeting. Dankzij onze sponsors en leden kunnen we dit ook blijven doen. Ook gaan wij naar meetings van andere clubs toe.

Meestal verzamelen we op een afgesproken plek en rijden dan gezamenlijk naar de meeting toe. (Kronenberg, Asten Heusden, Boijl, etc.) Vaak kun je hierover informatie vinden op onze site: via het gastenboek of op het forum. Je mag eigenlijk wel spreken van een grote hechte vrienden club, we staan altijd bij elkaar en hebben samen een hoop lol. NSCC staat hierom ook bekend, de NSCC is 1 grote happy family!
Op de evenementen waar wij verschijnen wordt dan ook vaak de beker voor best vertegenwoordigde club mee naar huis genomen. We zijn trots nu zo’n 150 leden te hebben. Kortom NSCC noordelijk het grootst. Wij gaan zo door, doe je mee?

NSCC knop home NSCC knop punt NSCC knop bestuur NSCC knop punt NSCC knop historie NSCC knop punt NSCC knop agenda NSCC knop punt NSCC knop vervlogen tijden NSCC knop punt NSCC knop fotos NSCC knop punt NSCC knop ledenautos NSCC knop punt NSCC knop sponsoren NSCC knop punt NSCC knop clubblad NSCC knop punt NSCC knop bastenboek
NSCC burnout base
NSCC burnout
NSCC burnout
NSCC burnout
NSCC burnout
NSCC burnout
NSCC burnout
NSCC burnout
NSCC burnout
NSCC burnout
NSCC 31 jaar
NSCC op facebook
NSCC op youtube